Az iPhone 12 Pro széria LiDAR-szkenner érkezik!

A kiszivárgott képek alapján a legújabb generációs iPhone 12 Pro széria a három kamerája mellé egy, az iPad-ekben bemutatott, és immár továbbfejlesztett LiDAR-szkennert is kap, ami teljesen új szintre emeli az AR applikációk használatát.

iPhone 12 Pro tok a fokozott igénybevételhez

Ahhoz, hogy a tökéletes élményt átéljük, érdemes egy megfelelő iPhone tokba beruházni. A legtöbb AR játék közben a telefon fokozott igénybevételnek van kitéve. A legtöbb applikációt hirtelen ide-oda mozdulatokkal tudjuk irányítani, ezek miatt pedig érdemes biztonságban tudni mobilunkat. Egy véletlen leejtés következtében könnyedén összetörhet a telefon. Ahhoz, hogy a kijelző sérülését vagy betörését elkerüljük, érdemes egy megfelelő átlátszó iPhone 12 Pro tokot választani, egy megbízható webáruházból. Egy áttetsző Tpu szilikon tok, nem csak megvédi az új Apple telefont, hanem sokkal kényelmesebb fogást is biztosít neki, továbbá minőségi tervezésének köszönhetően, minden gyári funkciója továbbra is elérhető marad.

Beépített és továbbfejlesztett szenzor

Ennek a beépített szenzornak a segítségével az iPhone 12 Progyorsabban és pontosabban felméri a környezetünket, mint a hagyományos manuális feltérképezéssel. Több olyan játék és applikáció is használja az AR megoldást, aminek a használatában nagy változást fogunk észlelni.

Az AppStore-ban számtalan AR játékot találunk, jelenleg az első helyen a népszerű zombis sorozatból készült játék, a The Walking Dead: Our World nevű alkalmazás áll, rögtön utána pedig a Jurassic World Alive játékot találjuk. De ne feledkezzünk meg a Pokemon GO-ról sem, ami az elsők között robbant be az AR játékok világába. Az iPhone 12 telefonokkal az eddigiekhez képest még jobb játékélményünk lehet.

Már létező alkalmazások továbbfejlesztése

Ezeken felül talán a legnagyobb fejlődést majd a lakberendezős alkalmazásokban fogjuk megtalálni, talán mindenki ismeri az IKEA AR applikációját, ahol a saját lakásunkat feltérképezve tudjuk beilleszteni a kiválasztott bútorokat az otthonunkba mielőtt megvennénk őket. Az iPhone 12 Pro szériával már ez is sokkal könnyebben fog menni, nem lesznek lebegő falak és elcsúszott ajtók a 3D vizualizációban.

Általában, ha az Apple kijön egy ilyen fejlesztéssel, akkor azt a fejlesztők is követik, így majdnem biztosak lehetünk abban, hogy az új okostelefon széria szeptemberi megjelenése után a AppStore-t elöntik majd az AR alkalmazások. Azt még nem tudjuk, hogy az összes iPhone 12 modellbe beépíti-e az Apple ezt a szenzort, mivel 4 különböző új készülékről is hallani lehet. Az 12 Pro és a legnagyobb, legfelszereltebb iPhone 12 Pro Max is bemutatásra kerülhet, amikbe az új megoldás biztosan bevetésre kerül. A külseje szakít az előző generációk már jól megszokott lekerekített formákkal és visszakapja a szögletesebb és sokak által vágyott klasszikusabb szögletes alakot, ami acélosabb és markánsabb megjelenést fog adni az új Almás készülékeknek.

Az iPhone 12 Pro bemutató végső dátuma

A bemutató dátumáról végre lehullott a lepel. A hivatalos bemutatót az Apple.com oldalán követhetitek figyelemmel. Erre magyar idő szerint Holnap, azaz 2020 szeptember 15.-én kerül sor, este 7 órakor. A járvány helyzetre való tekintettel, idén kizárólag Online közvetített eseményt tartanak Cupertinóból.