Sony Xperia 5 V fejlesztések

A Sony nemrég bejelentette a zászlóshajó Xperia 1 V és a középkategóriás Xperia 10 V okostelefonokat, de valószínűleg ezek nem minden, amit a vállalattól hallani fogunk az év vége előtt. A vállalat korábbi kiadási mintázatai alapján még várható a kompakt Xperia 5 következő iterációja is.

Az Xperia V az Xperia 1 és az Xperia 10 között helyezkedik el, és hagyományosan a Xperia okostelefonok édes középpontja volt, sok remek tulajdonságot és nagyon hasonló dizájnt kínálva az Xperia 1-hez, de kompaktabb formátumban és valamivel kedvezőbb áron.

A kiadásra még néhány hónapot várni kell – általában augusztus és október között szokták bejelenteni – de egy meglehetősen jelentős videószivárgás volt a készülékről, amely bemutatja minden fényében, miközben jelentős változást sejtet a Sony kompakt zászlóshajójában.

A videót a JB2unique nevű felhasználó tette közzé a Reddit platformon (amit az Android Authority vett észre), és közel egy perc hosszú, úgy tűnik, hogy az el nem jelentett eszköz hirdetéséről van szó. A videó ugyanazt a hosszú és keskeny formafaktort mutatja, amit a Sony Xperia okostelefonjain láttunk az első Xperia 1 bejelentése óta 2019-ben, és vékony, lapos élekkel rendelkezik.

Más, mint az Xperia 5 V elődje – az Xperia 5 iV – azonban a készülék nem úgy néz ki, mint az Xperia 1 V kisebb változata. Ehelyett friss, új megjelenést ölt, különösen a kamerák hátlapján. Az Xperia 1 és Xperia 5 eszközök által kínált hosszúkás, pirulát formázó kamera ház helyett két nagyobb és feltűnőbb kamera lencse található.

Az első megfigyelendő dolog itt az, hogy három helyett két lencse van, ami arra utal, hogy a Sony valószínűleg lemond az Xperia 5 hátlapi lencséinek egyikéről, valószínűleg a távcsövesről. A második megfigyelendő dolog az, hogy a videóban látható eszköz dizájnja jelentős előrelépés a Sony részéről, és erre csak pozitívan reagálunk.

Ezen kívül a videó azt mutatja, hogy az Xperia 5 V tetején található egy 3,5 mm-es fejhallgató csatlakozó – ami a Sony számára viszonylag egyedi tulajdonság, mivel mások többsége elhagyta ezt a technológiát. A készülék három színváltozatban érhető el: fehér, kék és fekete. Teljesen elképzelhetőnek tartjuk, hogy az IP65 és IP68 védettségi osztályokkal rendelkezik majd, és várhatóan USB-C csatlakozóval és egy jól méretezett akkumulátorral érkezik.