Hogyan állíthatod be a Find My Friends funkciót iPhone-on?

Az Apple Find My alkalmazással nyomon követheti barátai és családtagjai tartózkodási helyét. A követni kívánt személynek is iPhone-nal kell rendelkeznie, és el kell fogadnia a kérésedet, hogy megoszthassa veled a tartózkodási helyét, de ha egyszer beállítod, bármikor nyomon követheted a családtagjaid vagy barátaid iPhone-ját.

A funkció eredetileg a Find My Friends (Keresd a barátaimat) nevet viselte, de a Find My Friends és a Find My iPhone alkalmazásokat 2019-ben az iOS 13 megjelenésével egyesítették a mostani Find My nevű alkalmazássá.

Íme, hogyan lehet beállítani egy barát vagy családtag iPhone-jának nyomon követését, valamint hogyan lehet nyomon követni egy iPhone-t a beállítás után.

Így oszd meg iPhone-od tartózkodási helyét egy barátoddal

Könnyen elkezdheted megosztani iPhone-od helyét egy barátoddal vagy családtagoddal, és választhatsz, hogy egy órán keresztül, a beállítás napjának végéig vagy határozatlan ideig szeretnéd megosztani.

Ne feledd, hogy a kiválasztott időtartam alatt a barátod pontosan láthatja, hogy hol vagy, kivéve, ha kikapcsolod a helymeghatározást, vagy ha nincs mobiladatod.

Ha szeretné beállítani a barátok keresését, és elkezdheti megosztani a tartózkodási helyét egy barátjával, kövesse az alábbi lépéseket:

Győződjetek meg róla, hogy mindkettőtöknek van iPhone-ja.
Nyisd meg a Keresd meg a barátaimat alkalmazást. Szürke háttérrel, egy nagy zöld körrel és egy kis kék ponttal a zöld körön belül.
Koppintson a bal alsó sarokban lévő Emberek fülre
Koppintson a „+” gombra
Ezután koppintson a Helymegosztás
Keresse meg azt a kontaktot, akivel meg szeretné osztani a tartózkodási helyét. Az iPhone-nal rendelkezők kék színnel jelennek meg. Ha a kapcsolat neve szürke, akkor nincs iPhone-ja, és ez a funkció nem fog működni.
Adja hozzá a további kapcsolatokat, akikkel meg szeretné osztani a tartózkodási helyét.
Miután kiválasztotta az összes barátját, akivel meg szeretné osztani a tartózkodási helyét, koppintson a jobb felső sarokban található „Küldés” gombra.
Válassza ki a „Megosztás egy órán át”, „Megosztás a nap végéig” vagy „Megosztás határozatlan ideig” lehetőséget.
A tartózkodási hely megosztására kiválasztott barátok megjelennek a Find My alkalmazás People (Emberek) lapján. A nevük alatt a „Láthatja a tartózkodási helyét” felirat fog szerepelni, kivéve, ha a tartózkodási helyet megosztjátok egymással.

Hogyan követheti nyomon egy barátja iPhone-ját

Ahhoz, hogy nyomon követhesse egy barátja iPhone-ját, a fentiek szerint meg kell osztania veled a tartózkodási helyét. Ha ő is tagja a Családi megosztás csoportnak – amelyről bővebben olvashatsz külön írásunkban -, és megosztja veled a tartózkodási helyét, akkor láthatod az Apple ID-jukhoz társított összes Apple-eszközüket a Saját keresés alkalmazás Eszközök lapján.

A barátod követheti a fenti részben leírt lépéseket, hogy elkezdje megosztani veled a tartózkodási helyét, ami lehetővé teszi, hogy nyomon követhesd az iPhone-ját, és megnézd, hol tartózkodik. Alternatív megoldásként a fentiek szerint elkezdheted megosztani velük a tartózkodási helyedet, majd az Emberek lapon koppints a nevükre, és görgess lefelé a „Helymeghatározás követésének kérése” menüpontra.

Ők értesítést kapnak a kérésedről, amelyet el kell fogadniuk, mielőtt nyomon követhetnéd az iPhone-jukat.

Ha a kérésed elfogadásra került, és a helymegosztás megtörtént, a Keresés az alkalmazás Emberek lapján láthatod a barátod tartózkodási helyét. A neve alatt megadja a várost és az országot, ahol tartózkodik, valamint a tőled mért távolságot. Ha rákoppintasz a nevükre, egy térképet láthatsz, amely pontosabb helyzetet ad, valamint lehetőséget ad arra, hogy útbaigazítást kérj a tartózkodási helyükhöz.

Az üzeneteken keresztül megosztott barátok tartózkodási helyét is láthatja. Nyissa meg az Üzeneteket > Nyissa meg annak a személynek a csevegését, akinek a tartózkodási helyét látni szeretné > Koppintson a nevére a csevegés tetején. A tartózkodási helyük megjelenik a térképen.

Értesítések használata a Find My

Lehetőség van értesítések beállítására a Find My alkalmazáson belül az iPhone-on. Beállíthatod, hogy az iPhone automatikusan értesítse a barátodat, amikor például elindulsz vagy hazaérsz, vagy beállíthatsz magadnak értesítést, amikor egy barátod elhagyja a munkahelyét vagy az otthonát, vagy akár valami konkrétabb dolgot, például ha egy séta során elhaladsz egy bizonyos hely mellett.

Az értesítések beállításához kövesse az alábbi lépéseket:

Nyissa meg a Find My alkalmazást

Koppintson a bal alsó sarokban lévő Emberek fülre
Koppintson arra a barátra, akinek vagy akiről értesítést szeretne beállítani.
Lapozzunk felfelé az információs kártyán, hogy a térkép alatt megjelenjen az összes lehetőség
Koppintson a „Hozzáadás” gombra az Értesítések alatt
Koppintson az ‘Értesíts engem’ vagy az ‘Értesíts [kontaktot]’ lehetőségre.
Ha az „Értesíts engem” lehetőséget választja, választhat a „[kapcsolat] megérkezik”, „[kapcsolat] elmegy” vagy „[kapcsolat] nincs itt” lehetőségek közül, majd a kapcsolat jelenlegi helyét, a saját helyzetét vagy egy „Új hely” és az értesítések gyakoriságát, amely lehet „Csak egyszer” vagy „Minden alkalommal”.

A „[kapcsolat] Nincs a közelben” választása némileg megváltoztatja a beállításokat. A helymeghatározási lehetőségek ugyanazok, de ekkor kiválaszthat egy időkeretet és az értesítendő napokat. Például beállíthat egy értesítést, amely minden alkalommal értesíti Önt, amikor egy barátja nincs a munkahelyén a hét folyamán.